Magnetic Island

Och så var vår näst sista destination i Australien över. Magnetic Island är väldigt vackert men det finns inte mycket att göra där, och det enda som gjorde den här turen värd pengarna är de underbara wallabiesen. Så gudomliga och det sved i mitt hjärta att behöva lämna en av dem, som var så mager och sjuk. Jag matade honom med lite pellets i alla fall- men på gott o ont. Blir de vana vid att människor matar dem, så slutar de söka föda själva. I detta fall var det nog för sent och de har redan blivit matade för många gånger. En ond cirkel, så att säga! 

Wallabiesen lever i det vilda på ön och du kan ta bussen till en punkt och sedan promenera, så kommer dom dyka upp. Dom är inte alls folkskygga utan kommer glatt så nära som möjligt! Även koalor lever fritt på ön och man kan gå en "walk" för att se dom, men det gjorde aldrig vi då det var så sjukt varmt igår, plus att vi redan har sett koalor flera gånger och vi hörde att dessa hade varit väldigt svåra att se. Hade vi stannar ännu en dag så hade jag gjort det dock! Älskar koalor. 

I övrigt har det alltså inte funnits mycket att göra på ön, vi har varit vid vårat hostel x base, vilket låg väldigt fint till precis vid stranden, och solat, lyssnat på podcast o slappat. På kvällen kom våra svenska skåningar o vår dalmas över till vårt hostel och vi köpte kannor med öl/cider och drack kanske lite för mycket då vi hade förat innan men vi hade kul! Dom var även med o hälsade på wallabiesen. Man kan hyra bilar på ön men man måste ha fyllt 21... Och man kan inte bada i havet, åtminstone inte utan våtdräkt, och dessutom hade dom sett en 4 meter lång krokodil i havet utanför vårt hostel för ett tag sen... Sjukt! 

Dags att fara vidare! 

Kommentera här: