New Zeeland!

...och så var vi plötsligt i nya Zeeland! Det första som slog oss var chocken över hur kallt det var! Som svensk vår/höst, kanske 17 grader och blåst. När man kommer från 40 grader i Australien blev det en liten omställning och vi fick lov att inhandla lite nya kläder. 

Det är så vackert här! Helt sjukt vilken natur, så mycket berg, floder och vackra sjöar, och så mycket får och kor. Riktigt idylliskt.. Vi startade i Queenstown då vi tyvärr bara hinner med att göra sydön, dock så har vi hört bäst om den man hade varit kul med båda! Från Queenstown har vi nu åkt i två dagar med straybussen, som är hur bra som helst! Stannar vid olika platser lite på måfå, fler platser än andra bussar har vi hört, och en riktigt skön chaufför som påminner om hon tjejen i identitity thief haha! Man får mycket information och det skönaste är att man inte behöver boka några hostel, utan varje dag kan man bara fylla i en lapp på bussen om man vill ha boende på kvällen eller inte. Så smidigt! 

Hittills har vi hunnit se massor av vackra platser, bott på camping och nu hostel och tagit några walker, idag vandrade vi faktiskt en tre timmars vandringsled uppför ett berg! Sjukt jobbigt då man inte har någon kondition kvar efter resan... Men otroligt fint och skönt att röra på sig! Undrar vad vi ska göra imorgon.... :D 

Kommentera här: