Whitsundays!

Nu är vi hemma efter 3 dagar ute till havs, en whitsundaystrip med båten Apollo som jag skrev om i förra inlägget! Det var faktiskt bättre än förväntat! Helt ärligt kan jag nog säga att jag var lite rädd att bli uttråkad, rastlös och illamående på en segelbåt så länge men det var bara så härligt. 
 
Numera kan jag meddela att jag har dykt för första gången! Det var faktiskt sjukt läskigt till en början och jag som har en del problem med mina öron var lite orolig att trycket skulle vara för jobbigt men det gick så bra! Och dessutom var vi bara två i min grupp då de andra ångrade sig, så jag och en tjej till fick en liten privatlektion av vår dykinstruktör ;) eftersom det var första gången för båda så var vi inte mer än fyra meter djupt men det var lagom att börja med! Så sjukt häftigt, det är verkligen som en andra värld under vattnet, vi såg till och med en liten tunnel urgröpt ur någon sten/rev och det kändes som att vara med i den lilla sjöjungfrun haha. Ska dyka en gång till under denna resa och det är uppe i Cairns sen!
 
Förutom att dyka har vi ju såklart även snorklat, även detta var första gången för mig och det var så kul och intressant! Återigen, det är verkligen som en annan värld under vattnet och Australiens vatten är klart och turkost så man ser ju allting! Fiskar, stora som små, koraller, rev.... Och bara stenarna här är ju sjukt häftiga, visar bild sen. Tyvärr får man inte ta med sig några då det räknas som nationalparker... 
 
Lite tråkigt är dock att det är jellyfishseason, så man måste ha våtdräkt för att kunna bara i havet nu här uppåt i landet. Dock så fuskade vi lite, till exempel på white heaven beach, som för övrigt är väldigt värdig namnet då det är som ett paradis... Kristallklart vatten, kritvit strand, som dessutom bestod av minst 80% mineraler och därför är perfekt att skrubba ur alla gamla rester ur hår o kropp, fantastisk "utsikt"... Fanns tydligen småhajar som simmade omkring där men eftersom vi inte hade våtdräkt var vi aldeig så långt ute.
 
Jag fuskade även med våtdräkten på ett korkat snorkelställe haha, där det fanns massor av jellyfish och därmed stora sköldpaddor som äter jellyfishen! Men jag hade redan tagit av mig våtdräkten men ville så gärna simma med sköldpaddorna så vår dykinstruktör körde ut mig med båten och sa att det var okej hihi. Lite läskigt med det stället var att vi var ute på en sandudde, och på andra sidan bodde det en tigerhaj! 
 
I övrigt så njöt vi bara av att segla, vilket var så härligt! Sitta o kolla på utsikten, läsa lite oxh bara prata massa med de andra på båten. Vi umgicks speciellt med några svenska tjejer, Hanna, Louise och Jessica, och även en till vid namn Malin och två kanadensare. Vi hade en så bra tid! Åt förvånadsvärt god mat, till exempel grillat kött, pastasallad, nachos, egg and bacon... Och på kvällarna satt vi på däck o drack, spelade olika spel och pratade om allt och ingenting. Riktigt nöjd! 
 
Bilder kommer i andra inlägg vart eftersom jag har internet osv! 

Kommentera här: