1770 och Australian day

Här i Agnes water (1770) så bor vi på cool bananas som trots namnet är det absolut bästa hittills! Och billigaste dessutom, vi betalade bara 25(!!) var vilket är under 200 kr. Så fräscht, mysigt och fint, till och med duscharna. Närmre ett hotell än såhär kommer vi nog inte. Så vi är nöjda! 

Idag är det australia day, deras nationaldag, vilket vi har hört att de firar stort! Det har vi dock inte märkt av så mycket i den här pyttelilla staden. Vi åkte till själva 1770, som är som en pytteliten by utanför den pyttelilla staden ungefär haha, men där var det mer familjeevenemang, tex dragkamp för barn osv. Senare så åkte vi även vidare tillsammans med två engelska tjejer, en tjej från Österrike och ett engelskt par vi träffat till det "stora" firandet som skulle vara vid stadens pub, och där var det en del invånare som drack öl och lite livemusik men inte mer än så. Så istället har vi spenderat kvällen här på hostelet, ätit lite billig bbq som de erbjuder, och även världens godaste crepes, med äpple, banan, chokladsås, karamellsås och glass, mmm.... Barbequen dock var inte i min smak, vi provade känguruburgare då vi inte har smakat känguru innan. Tanken på detta fick mig dock att må illa och jag fick inte i mig mer än halva. Maja sa att "men du äter ju ko!" och det är svårt att förklara, men jo och gris är man liksom uppvuxen med att äta och jag försöker att bara tänka "mat" när jag äter det, men när man provar något nytt är man tvungen att tänka vad det är eftersom man provar det just därför att man inte har ätit det djuret förut. Svårt att förklara men så känner jag. Skulle helst vilja vara vegetarian men helt ärligt kommer jag nog mest med dumma bortförklaringar, "jag har ingen fantasi", "svårt att få i sig protein" osv, men vi får se. När jag flyttar kommer det nog bli mycket mer vegetariskt åtminstone! 

På tal om något helt annat så har jag aldrig sett sådant oväder som det var här igår kväll och även idag. Först blixtrar det konstant i flera timmar men ingen åska hörs och sedan helt plötsligt häller regnet ned och åskan låter som bomber. Lite läskigt men framförallt fascinerande! Allt som var i 1770 ungefär haha.


Puben
Känguru... Usch :( 
Godaste crepesen någonsin innehållande banan, äpple, karamellsås, chokladsås och glass. Gjorda av en asskön gubbe som även äger en farm med kor och får!


Kan ni tänka er att det här är mitt i mörka natten? Så stora och många är blixtrarna att det faktiskt ser ut som dag på bilden! Helt sjukt 
Såhär mörkt är det mellan blixtrarna.. Dessa bilder är alltså tagna samtidigt, sjukt!

Kommentera här: