Bilder från fraser Island del 2!

  Näst på tur står lake mckenziechampagnepoolerna samt Eli creek!

Dessa tre bilder är från lake mckenzie som var min favorit! Så varmt vatten, helt klart dessutom, med kritvit sandbotten och skiftningen mellan det mörkblå och det turkosa är ju helt fantastisk. Detta är egentligen bara en "grop" som har fyllts med regnvatten, därav klarheten och värmen. 


Näst på tur och min nästa favorit i turordning är dessa bilder från Eli creek. Eli creek innehåller bland det renaste vattnet som finns i världen då det kommer direkt från en källa i jorden, och sedan går ut i havet, vilket betyder att det hela tiden fylls med nytt fräscht vatten som du till och med kan dricka. Eftersom det hela tiden är färskt så var det också ganska kallt men det gjorde ingenting alls! Så häftigt och fint att följa "strömmen" nerför tills man kommer fram till havet igen. 

Och sist men mest känt kommer champagnepoolerna. Dessa var en liten besvikelse då det inte var något speciellt egentligen, det var fint med de små "poolerna" där vattnet samlas så klart men de kända bubblorna märkte vi knappt av. Bubblorna kommer från vågorna som slår in över klipporna så kanske var vi bara där fel dag. Fint i 
allafall men passa er för att gå på stenarna/klipporna! Det sitter små musselskal på dessa och du kan väldigt lätt skära upp hela foten- och om du ramlar blir du skalad! 

Kommentera här: