Ubud, tempel, kaffeodling, monkeyforest och risfält!

Vilken fantastisk dag vi har haft! Vi börjar med frukost, lite häng vid poolen och lunch, och vid lunchen kirrade vi en privat chaufför i 6 timmar för 200 kr var! Han var dessutom född här så han var som en egen liten guide och kunde berätta och svara på allt vi undrade! Idag skulle vi nämligen ta en tripp till ubud! 

Vi började med ett stopp på en silversmed/affär, med massa fantastiskt fina smycken, och sedan åkte vi vidare till ett tempel! Den här gången fick vi ta på oss kjolar och faktiskt gå in i templet- och vad mäktigt och vackert det var! Allting handgjort dessutom..

Efter templet åkte vi vidare till en kaffe/te odling! Fick en guidad tur runt i trädgården som innehöll allt från vanilj/kanelstänger till kaffe till kakaobönor, som dessutom sedan rostades och maldes på plats! En udda grej här i Bali är ju att dom har ett kaffe gjort på bajs. Ja, det är alltså ett kattliknande djur som äter bönorna, bajsar ut dom och sedan torkas o mals bajset till kaffe... Vi smakade inte haha! Men däremot fick vi helt gratis smaka tio koppar helt fantastiskt goda kaffe- och tesorter! Coconutcoffee, vanillacoffee, spicy hot chocolate, ja allt möjligt. Och allting var fantastiskt gott. Jag kom därifrån med en påse Coconutcoffee och en påse rosellatea. Önskar jag kunde köpa hela affären! 

Efter detta stopp åkte vi vidare till monkeyforest! Även det helt fantastiskt, det var som ett stoooort tempel med hundratals vilda apor! Busiga var dom också, lyfte på klänningar och snodde mat ;) 

Sist men inte minst åkte vi och kollade på risfält! Kan låta tråkigt men är fantastiskt fint mönster som ni kommer se i bilderna! 


Detta är verkligen att rekommendera om ni besöker Bali! :D 

Kommentera här: