Babyshowercake mage

Som jag googlade och letade för att få reda på hur jag skulle göra babyshowertårtan rund och formad som mage och bröst. Vissa hade runda ugnsformar, vissa skar. Och vissa skrev någonting om att lägga i runda skålar över natten. Jag förstod inte riktigt men jag och Mathias provade oss fram! Vi använde oss av skålarna nedan och byggde själva tårtan i dessa (lägg plastfolie i skålen först! ) Så vi skar ut en lagom stor botten, "pressade ner" i skålen för den runda formen-fyllning-botten-fyllning och sen en botten till som ett lock. Låt vila i kylen över natten.


Och såhär bra blev det när vi vände upp skålarna dagen efter! Hur smidigt som helst och väldigt enkelt. Nu var det bara att spackla,jag använde mig av smörkräm på vit choklad, smör och florsocker. 

Sedan var det dax att kavla ut marsipanen, vilket var den svåra delen av tårtan då vi hade figurmarsipan och inte kavlingsbar. Men med mycket tålamod så lyckades min syster kavla ut den! Vi använde oss av kavlingsunderlägg, så vi lyfte hela underlägger och "vände över" tårtan. Vi delade upp bröst och mage och la ett marsipanband för att dölja skarven. Blommorna skar jag ut för hand då jag inte hade någon form ;) Att yoga med sinnet

Idag fick jag en liten uppenbarelse efter yogan. Jag kom att tänka på att jag faktiskt inte kollat på klockan på en hel timme på yogan. Vet ni vad det betyder? Att jag äntligen börjat yoga. Alla kan gå på ett yogapass och säga att man yogar, men grunden i yogan är närvaron och andetagen och utan dessa blir det inte riktigt yoga utan mer... stretch? hur som helst, jag hade tankarna samlade och fokuserade på andetaget, jag var här och nu och hade alltså inte den vanliga stressen i kroppen. Vilket framsteg för mig. Pratade med Mathias efter och kom fram till att det är nog för att jag först nu har fått in yogarutinerna och börjat gå minst en gång i veckan i flera månader i sträck utan uppehåll. Tidigare har jag gått till och från på yoga under flera år men aldrig haft en rutin och börjat lära mig, jag har alltså inte yogat på riktigt utan bara gått på något pass, och det är klart att det blir stressigt då, för då går man dit, sitter och gör ingenting utan att för den delen vara där. Ganska värdelös tid alltså. Det jag vill komma fram till är att det är nog det här som krävs, precis som med vilken träning som helst så är det regelbunden träning som ger resultat, och det är ofta först när man kan det och känner en förbättring som man lär sig att älska det. 
Man lär sig att älska yoga först när man faktiskt yogar. Jag tror att jag har blivit yogafrälst ;)
 
just nu
 

Babyshower 13/2-16

 
 
 
 
tänk att vår Fanny ska få en liten flicka. VÅR första lilla tjej i gänget. Ska bli så kul och vad jag längtar! I lördags hade vi anordnat en babyshower för henne och vad lyckat det blev! Precis som jag tänkte mig att en babyshower skulle vara. Massor av kramar, fika, lekar, presenter och lite glädjetårar såklart!