Babyshowercake mage

Som jag googlade och letade för att få reda på hur jag skulle göra babyshowertårtan rund och formad som mage och bröst. Vissa hade runda ugnsformar, vissa skar. Och vissa skrev någonting om att lägga i runda skålar över natten. Jag förstod inte riktigt men jag och Mathias provade oss fram! Vi använde oss av skålarna nedan och byggde själva tårtan i dessa (lägg plastfolie i skålen först! ) Så vi skar ut en lagom stor botten, "pressade ner" i skålen för den runda formen-fyllning-botten-fyllning och sen en botten till som ett lock. Låt vila i kylen över natten.


Och såhär bra blev det när vi vände upp skålarna dagen efter! Hur smidigt som helst och väldigt enkelt. Nu var det bara att spackla,jag använde mig av smörkräm på vit choklad, smör och florsocker. 

Sedan var det dax att kavla ut marsipanen, vilket var den svåra delen av tårtan då vi hade figurmarsipan och inte kavlingsbar. Men med mycket tålamod så lyckades min syster kavla ut den! Vi använde oss av kavlingsunderlägg, så vi lyfte hela underlägger och "vände över" tårtan. Vi delade upp bröst och mage och la ett marsipanband för att dölja skarven. Blommorna skar jag ut för hand då jag inte hade någon form ;) 



Kommentera här: