Den bästa tiden i livet

En person sa tidigare till mig att anledningen till att jag alltid är sen är på grund av att jag helt enkelt aldrig blir klar. Ska jag göra en sak så ser jag på vägen dit tusen andra grejer som jag omedvetet gör i förbifarten. Jag rättar till duken, slänger den där muggen och sopar golvet på väg till toaletten, ungefär. Jag hade aldrig tänkt på detta innan men det kändes som att hon såg rätt igenom mig för att jag insåg hur sant det är. Det är väl därför jag aldrig får riktig "ro" i mig själv. Ska jag dammsuga ser jag helt plötsligt en fläck jag måste torka bort på en gång och då ser jag plötsligt en blomma som ska vattnas o efter det känner jag att blomman passar nog bättre någon annanstans. Och helt plötsligt är det en hel ommöblering på gång fast jag bara skulle dammsuga. Okej om det händer ibland men det tar liksom aldrig slut så det är inte så konstigt att jag blir helt slut. Min hjärna känns så överaktiv och jag tänker hela tiden, konstant. På saker som måste göras, på saker som borde göras, på saker jag vill göra och allt blir en stor röra och en stress inombords. Jag är stressad och pulsen kan vara hög och ingen förstår varför. "Men du gör ju ingenting just nu? Men du är ju ledig?" Tänk om det vore så enkelt. Och mitt humör följer därefter, jag kan känna mig som världens lyckligaste för att sedan gråta för att jag inte vet vad jag vill göra och var jag ska börja. 

Jag längtar efter rutiner o vardag o lite struktur, men samtidigt efter att åka till Afrika o rädda alla världens barn och sedan att plugga. Vart ska detta ta mig? 

Antar att detta är ungdomen i ett nötskal men jag antar också att jag trodde att detta skulle gå över efter tonåren. Men någon sa till mig förut också att den bästa tiden i livet var när denne fyllt 50, för då har man redan kommit förbi alla måsten, man har gjort sina val i livet,  man har förhoppningsvis familj och barn som flyttat hemifrån och man har för första gången tid att bara vara i nuet, unna sig saker och bara leva livet. Och det var flera som höll med. 

Alla åldrar har sin charm antar jag men detta hjälper mig ändå att se väldigt ljust, att minska stressen över att slösa bort mina år. För vi har ju i så fall trots allt den bästa tiden framför oss. 

Kommentera här: